Paaseieren zoeken

Datum: Maandag 10 april 2023 (2e paasdag)
Tijden: +/- 13:00 uur - 16:00 uur
Locatie:  Kinderboerderij de Beekdalhoeve in Marsdijk *kom zo veel mogelijk wandelend ivm de ruimte die we nodig hebben voor de activiteiten, bedankt.
Kosten speurtocht: €3,00 per kindje vanaf 2 jaar
Invulling: Paaseieren zoeken per leeftijdscategorie, kleur,- teken,- en knutselwerkjes maken, Paasspeurtocht per leeftijdscategorie en het spel "eitje tik" (Aanmelden vooraf mogelijk, zie onderaan deze pagina).

SPEL/WEDSTRIJD "EITJE TIK"
Voorbereidingen:
Wat kan je doen om het winnende ei te maken? Hier wat tips:

  • Kook minstens een week van te voren 2 of meer eieren hard.
  • Kies het ei dat geen barstjes heeft en laat het koud worden.
  • Je mag het ei versieren met viltstiften of potloden ( niet met verf of papier).
  • Je kan er een mooi mandje of hokje voor maken om hem veilig te bewaren en te vervoeren
  • Geef je ei een stoere naam
  • Geef je zelf van te voren óf op de dag zelf op om mee te doen

Speluitleg:
Er zijn steeds 2 deelnemers die het tegen elkaar opnemen. Ze staan tegenover elkaar, houden het ei met 1 hand vast en tikken met de kant tegen elkaars ei( niet de zijkant). Degene wiens ei heel blijft gaat door naar de volgende ronde. Dit wordt net zolang gespeeld totdat er nog 2 deelnemers over zijn. Dan spelen we de finale.
De winnaar hier van moet als bewijs dat het geen nep ei is het ei heel ver omhoog gooien en op de
grond laten neerkomen. Tadaaa, en dan hebben we de eierkoning- of koningin 2023. En zo wordt een traditie geboren, of eigen opnieuw geboren.... En volgend jaar wordt de winnaar weer uitgedaagd natuurlijk.

AANMELDEN:
Aanmelden voor paaseieren zoeken en knutselen/kleuren is niet nodig, zorg wél dat je op tijd bent dus verzamelen om 13:00 uur. Voor de speurtochten en het spel Eitje Tik kan je je wel van te voren opgeven zodat je zeker weet dat je een plekje hebt en mee kunt doen. VOL=VOL namelijk, dus op de dag zelf kan het zijn dat je je niet meer kunt inschrijven.


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info